Aksiaalsete ventilaatorite omadused

- 2021-04-02-

Paljudes rahvamajanduse valdkondades, eriti nafta-, keemia-, külmutus-, elektri-, kaevandus- ja metallurgiatööstuses, kasutatakse protsessorigaaside ja transpordigaaside rõhu suurendamiseks kompressoreid laialdaselt. Erinevate kompressorite hulgas on aksiaalse voolu kompressorite eelised kõrge efektiivsus, suur vooluhulk, kerge kaal ja väike suurus. Seetõttu vajab suurtes naftatöötlemisettevõtetes katalüütilise krakkimise üksuse regeneraator kõrbenemiseks suurt hulka õhku ja madalat rõhku. Kõrged, enamuses kasutatakse aksiaalseid kompressoreid.



Täna mõistame aksiaalsete ventilaatorite omadusi:


(1) Aksiaalse voolu ventilaatori sisselaskeõhu temperatuuri ja niiskuse muutuste mõju voolule on kooskõlas gaasi oleku võrrandiga. Tegelikus tootmises saab muutusväärtust ka võrrelda ja kontrollida, viidates ühiku tõusuliini kalibreerimisandmetele.


(2) Kuna aksiaalse voolu ventilaator tugineb gaasirõhu suurendamiseks peamiselt kaskaadi rõhu laienemisele, on õhurünnaku nurk kaskaadi jõudluse suhtes väga tundlik. Praktilistes rakendustes muudetakse õhuvoolu rünnakunurka tavaliselt statsionaarse laba kaskaadi nurga (nn statsionaarse laba nurga) muutmisega, nii et seadme õhuhulka muudetakse õhuhulga reguleerimiseks. , et vähendada energiatarbimist eeldusel, et see vastab tehnoloogilistele nõuetele. .


(3) Aksiaalse voolu tuule liikuvate ja statsionaarsete labade laba kuju määrab kaskaadi astmelise rõhu suhte ja efektiivsuse ning määrab ventilaatori üldise jõudluse. Praegu on enamik aksiaalse voolu ventilaatorite liikuvatest ja staatilistest labadest konstrueeritud kolmepoolse vooluga ning kogu masina kasutegur on suhteliselt kõrge. Kuid suure täpsuse tõttu, kui välised häiringutegurid põhjustavad tera kahjustusi või labastumist, see tähendab, et kui tera kuju muutub, väheneb kompressori kokkusurumissuhe ja efektiivsus ning labade määrdumine põhjustab ka töötamist aksiaalventilaatori ulatus Kitsenemine, äärmuslikel juhtudel mõjutab see võlli süsteemi dünaamilist tasakaalu ja põhjustab seiskamisõnnetuse.